Ser Fill@

Diumenge, 29 de març de 2020. 9:45 h

Tots tenim aquesta experiència. I no n'hi ha ni una d'igual. Ni tan sols entre germans. Ni tan sols entre bessons.

Els fills mamen de la mare i del pare. Perquè el que es mama no és només mannà...són moltes coses.  Aprenem del model que hi ha a casa, molt més que de les normes que ens imposen. D'aqui rau la importància del que fem, molt més del que diem.

I no s'aprèn només per imitació, tot sovint s'aprèn i s'actua a la contra del model. És el típic NO de l'adolescència. L'anar contracorrent de les noves generacions.

Com a fill@s, ens anem construint seguint o rebutjant els models que tenim. Evidentment, no només de la mare i el pare. Tot una tribu està implicada a l'educació dels fill@s; com diu el proverbi africà...Cal tot una tribu per a educar un infant.

Tenir un@ fill@ és tota una responsabilitat. La transmissió de la vida ens ve donada per la natura. I la transmissió de la cultura, valors i costums ens pertany com a part de la Humanitat. És important que valorem en la seva dimensió tot això, esforçant-nos i mirant de resoldre les dificultats de la millor manera possible. La millor herència per a un@ fill@ és una bona educació.

L'educació ha de ser l'eix de la vida a la criança dels fills. Per altra banda, és important el nostre amor incondicional als fills, hem de ser-hi sempre allà per a fer-los-hi costat. L'objectiu ha de ser que els fills siguin autònoms, responsables, i ciutadans implicats. En definitiva, bones persones.

Quina experiència ser mare!! Fa 18 anys cada dia gaudeixo al 100% i en cada moment, amb la seva particularitat. M'encanta veure aprendre a volar al meu fill. Vec com tot el mannà, va fent pòsit.

M'encanta ser-hi, per observar i aconsellar.

Tot i que vivim intensament el confinament a milers de quilòmetres de distància.

Sigues fill@.

Susanna Martinez


Comments

Popular Posts