Ser Xarx@

Diumenge, 12 d'abril de 2020. 12:50

Solitud vs Convivència

Egoïsme vs Proïsme

Pensament vs Conversa

Individual vs Social

Quan era jove pensava i elucubrava tenir una gran família. Molts fills i família extensa.

Se m'ha passat l'arrós amb un sol fill, al que estimo moltíssim i en fa per multitud.

I la solitud forma part del meu dia a dia. Una solitud en xarx@. M'he dedicat tota la vida a conservar bons amics, bons coneguts i bons saludats.

Viure en xarx@ és quelcom prioritari per a mi. Cuidar la xarx@ també. Les noves tecnologies han vingut a ajudar molt en aquest sentit.

Gaudeixo en recuperar amistats perdudes, conservar les de sempre i en fer de noves.

La sociabilitat és un dels valors que crec indispensables. Per això no entenc aquells pares que per criteri personal  no duen els fills a escola i fan escola a casa. Perquè l'escola mai hi serà a casa. Cal la comunitat escolar. Aqui rau la dificultat que tenim a l'escola en confinament en aquesta crisi de la COVID19.

Per això el confinament que estem patint és tan dolent a nivell emocional, per a grans i  petits.

Les xarxes telemàtiques són en aquest moment, xarxes emocionals. Què faríem sense elles? Ens permeten veure'ns a quilòmetres o a carrers de distància. Ens permeten compartir bromes i no tan bromes, d'aquelles que ens fan pensar, per un segon. Ens permeten crear grups per a tot: per fer pa i pastissos, per fer ioga, per meditar en comú, en definitiva, noves ocupacions que esperem mantenir com a hobbies en un futur.

Fer xarx@ de les idees i els pensaments, a més de les activitats, és quelcom que ens ajuda a perviure com a espècie. Perquè l'espècie humana som i serem animals socials.

Sigues Xarx@.

Susanna Martinez

Comments

Popular Posts